2012. szeptember 16., vasárnap

Ültessünk fát!

Futni jó dolog! A friss levegőn vagy, mozogsz, mi kell ennél több? ;) Ez már önmagában egy jó nagy adag boldogság. Ám a futóversenyek hangulata pótolhatatlan. Amikor a futás iránti szeretet hoz össze tömegeket az valami fantasztikus. Most hétvégén volt szerencsém részt venni egy eseményen, igaz ezúttal csak, mint néző. Ez pedig a Tree-Athlon nevű rendezvény, Londonban. Már az első percben elhatároztam, hogy jövőre biztos futok én is. Itt a lényeg a jótékonyság. Azért nevezel be, s fizeted ki a nevezési díjat, hogy ezzel támogasd az adott szervezet, ezúttal a Trees for Cities munkásságát.
Ők fákat ültetnek, hogy zöldebb és élhetőbb legyen a hely ahol élünk.
 Szerintem ez nagyon szép dolog és ilyen kezdeményezéseket szívesen támogatok. A táv 5 km. S minden célba érkező kap egy fát, amit haza vihet és felnevelhet, vagy kereshet egy helyet ahol úgy gondolja, hogy a fa életben maradhat. A kezdő kertészek próbálkozásait, hasznos tanácsokkal támogatják, hogy kezdeti lépéseiket is siker koronázza. Az egész rendezvény légköre pozitív volt, hiszen olyan emberek gyűltek össze akik szeretnek futni és törődnek a környezetükkel. Ezek pedig már önmagukban is pozitív tevékenységek, hát még ha kombináljuk őket. :)
A legviccesebb része a 100 méteres mezítlábas futás, ahol megszabadulva a cipőnktől megtapasztalhatjuk a föld közelségét és azt a szabadság érzetet amit ez az élmény ad.

Ültess fát és járj többet mezítláb! :D 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése